PEREZ ZAG TWEE SPELERS 'VAN INTERNATIONALE ALLURE' TIJDENS BEKERFINALE: 'GEEFT SPEL NEC EXTRA DIMENSIE'

Kenneth Perez heeft tijdens de bekerfinale genoten van Quinten Timber en Philippe Sandler. Vooral voor laatstgenoemde heeft de analist veel complimenten over.

Perez begint bij ESPN over 'twee spelers met internationale allure'. "Timber was één van de twee spelers die dat vandaag tentoonspreidde, de ander was Sandler." Voor de NEC’er heeft Perez sowieso een aantal lovende woorden over. "Hij heeft natuurlijk zijn fysiek mee, qua breedte en lengte. De snelheid waarmee hij indribbelt en alsnog het overzicht behoudt. Dat vond ik heel erg goed bij hem."

De analist vindt dat Sandler 'nog een stap kan maken' naar een grotere club, maar twijfelt wel over een specifiek pijnpunt bij de verdediger. "Qua knie weet ik niet hoe dat ervoor staat." Sandler liep in het begin van zijn carrière een zware knieblessure op die hem jarenlang parten bleef spelen. Mede door die blessure slaagde Sandler niet bij eerdere clubs Feyenoord en Manchester City.

Perez is er in ieder geval van overtuigd dat Sandler een belangrijke factor is in het topseizoen dat NEC draait. "Hij geeft het spel van NEC echt een extra dimensie. Sandler dribbelt in en loopt weg bij de spits, dan moet het middenveld keuzes gaan maken." De 27-jarige Sandler kwam in de zomer van 2022 transfervrij over van Feyenoord. In Nijmegen heeft hij nog een contract tot de zomer van 2025.

2024-04-22T05:54:40Z dg43tfdfdgfd